gay.nl

Schoonvrienden

Met elke relatie komen wat dingen mee. Zo kan je nieuwe partner een geweldige fetish blijken te hebben voor vibrators met een dierenkop, zoals een eend, een dolfijn of zelfs een eland. Sommige nieuwe liefdes willen romantische kaarten ontvangen, je kleren dragen of aan je tenen zuigen. Anderen eisen dat je de afwas niet langer dan een dag laat staan, je kamer eens in de week stofzuigt, misschien zelfs dat je je sokken wast.

Dat soort idiote mogelijkheden calculeer je allemaal in.

Je hebt ook van die vrouwen met exen die je niet uit kan staan, maar toch moet waarderen. Of met een erfstuk van oma, dat te lelijk is om bij de vuilnis te zetten – die arme vuilnismannen doen ook gewoon maar hun werk- dat dus toch in je kamer moet staan. En natuurlijk is er schoonpapa en/of schoonmama / en/of schoonbroeders en -zusters om rekening mee te houden.

Ook die geef je hun plekje.

En dan, net als je het ergste wel gehad denkt te hebben, komt de echte horroshow. Want ja, je nieuwe suikerhart heeft nog meer bagage meegenomen. Ze heeft namelijk ook nog vrienden.

Met echte keiharde, onverbrekelijke vriendschappen.

Niet het soort dat je weg kan wuiven als je met je voeten op de tafel wil liggen en niet naar dat-en-dat concert wil. Niet het soort dat je de deur kan wijzen als ze je beledigd hebben. Nee, vrienden voor een leven lang. Het soort van alleswetend,  onbreekbaar, onweerstaanbaar, ongenaakbaar. In normaal nederlands dus: the real pain in the ass.

Want ze weten precies wat er speelt in je relatie.

En ze kennen je vrouw van binnen en buiten (in geval van een vrouwelijke vriendin; vooral binnen). Ze weten wat er precies mis is (in geval een mannelijke vriend; ze hebben geen idee). En ze weten precies hoe je het moet oplossen (ongeacht geslacht; door je uiterlijk aan te passen).

En wat voor idioots ze ook verzinnen, ze hebben altijd gelijk.

Want een andere haarstijl, een nieuwe beha, het kastje in de woonkamer tegen de muur zetten, het heeft onveranderd het effect wat je wil. Geen gezeik meer, en een hoop seks. Maar na drie keer ben je het zat, wat heeft die vriend of vriendin wat jij niet hebt? Waarom hebben hun idiote suggesties zo’n effect?

“Waarom wil je me wel nu ik panty’s draag in bed?”

Vraag ik een keer na één van die absurde vriendentips. Ze grinnikt. “Ik haat panty’s,” zegt ze dan.” Maar ik vind het zo heerlijk als je moeite voor me doet.”

Dus meer is het niet.

Gerustgesteld ruk ik mijn panty uit en zet haar elandenvibrator aan de straat. Haar exen en de schoonfamilie zet ik er voor de zekerheid bij. En die vrienden gooi ik er zonder pardon naast. Ik zal haar laten zien dat ik moeite doe.

Morgen neem ik wel een bos rozen mee.

Alleen het erfstuk van oma durf ik nog niet weg te gooien. Stel je voor dat iemand het ziet. Het kan zomaar zijn dood worden.